Monday, October 14, 2019

Viikonloppu vesillä

Viime vkl vietettiin tiiviisti vesillä Puten kanssa. Perjantaina hän saapui meille ja viriteltiin kalakamat valmiiksi seikkailuja varten. Ohjelmassa olisi ahvenen ja mahdollisesti kuhan jigaamista. Lauantaina kasin jälkeen lähdimme kohti satamaa. Vene valmiiksi ja suunnaksi uudet paikat. Yllättäen unohdettiin merikortti kotiin, joten kovin montaa uutta potentiaalista paikkaa ei ohjelmaan mahtunut. Jigaamiset aloitettiin uudelta alueelta. 10 metrin veteen kaiku kaaria piirteli, mutta me yritettiin kaloja löytää parin patin reunoilta hieman matalammasta vedestä. Kaloja ei kuitenkaan löytynyt vaan jouduimme siirtymään seuraavaan paikkaan. Tässä vaiheessa tuulikin oli yltynyt turhan kovaksi. Seuraavasta paikasta onnistuttiin muutamat ahvenet löytämään. Tämän jälkeen siirryimme hieman ja siitäkin spotista pari ahventa sekä hauki tuli. Matka jatkui ja maisemat vaihtui. Muutamaa paikkaa yritettiin käydä jigaamassa, mutta turhan kova tuuli seki hommasta mahdotonta.

Useita paikkoja kierreltiin ja kala sieltä sekä toinen täältä saatiin. Yhdestä saarenkärjestä saatiin hetkessä useampi haukikin. Ahven tuntui olevan varovaisella otilla kun taas hauet iski hulluna jigeihin. Illan edetessä tuulikin hiukan tyyntyi ja pääsimme kokeilemaan useammastakin paikasta kalojen puruhaluja. 1 pieni kuhakin veneessä käväisi ennen kuin oli aika suunnata satamaan. Päivän saldoksi reilut 20 ahventa ja 10 haukea sekä pieni kuha.

Sunnuntaina olimme liikenteessä jälleen kasin jälkeen. Lyhyempi päivä olisi tiedossa ja suunnitelmat luotu sen mukaan. Koska tuuli oli aamulla vielä heikkoa muutimme suunnitelmia lennosta ja menimme käymään samassa spotissa, missä lauantainakin pyörähdimme. Ahven oli kovalla purulla ja hetkessä veneessä kävi 15 raitapaitaa muutaman päätyessä filekaloiksi ja suurimman osan jatkaessa seikkailuja pienen kokonsa takia. Kauaa ei jigailusta saanut nauttia ennen kuin tuuli taas yltyi. Useampaa paikkaa yritimme kalastaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuuli puhalteli melkein 10 m/s ja vaikka ankkurin saikin pitämään ei jigeihin saanut mitään tuntumaa käytetyillä 10 gramman jigipäillä. Muutama ahven suojaisemmista paikoista vielä saatiin kokonaismäärän jäätyä suunnillen 20 ahveneen. Puoli kahdelta olimme takaisin rannassa ja viikonloppu paketissa. Hauska seikkailu kaikkinensa vaikka turhan kovat tuulet toimintaa haittasivatkin.







No comments:

Post a Comment